Permanenta håret hemma

När jag var i tonåren skulle alla ha permanentat hår. Jag har alltid, så länge jag kan minnas, haft tunt och tråkigt hår och jag gjorde allt för att få någon form av ändring. En sak som alla andra inklusive jag själv, var att permanenta håret. Mina vänner som hade långt hår fick fint lockigt och böljande hår efter att de permanentat. Vad fick jag? Jo, jag fick en torr risbuske och gick hem och grät efter varje gång jag permanentade. Tiderna ändras och så också allt annat. Nu för tiden finns det till och med kit så att du kan välja att permanenta håret hemma.

Permanenta hemma under pandemin

Tänk vad smidigt att det finns medel så att du faktiskt kan köpa ett kit och fixa din egen permanent hemma i ditt eget hus! Framförallt under pandemin kan jag tänka mig att det var många som både permanentade och klippte håret själv hemma. Alla vätskor för permanent och färgning har blivit så mycket mer skonsamma så att nu vågar man testa själv hemma. Det vill säga, alla utom jag själv! Jag har fortfarande världens torraste och tråkigaste hår så varje gång jag gör något ingrepp på det så blir det sällan bättre än innan (förutom när det klipps).

Sköta om håret hemma

Jag får en känsla av att det mesta tenderar att gå bakåt i tiden nu istället för att fortsätta i forcerande fart framåt. Till exempel allt som har med odling att göra, folk odlar hemma som galningar för att lägga ut på Instagram under #egenodlat eller #självförsörjande. Jag skulle dock vilja se de som är självförsörjande med hjälp av gurka, tomat och några potatisar. Jag tror att det blir likadant med håret, vi kommer att leta efter tips på att göra schampo hemma, att sova med toapapper i håret över natten för att få det lockigt, klippa oss hemma med mera.