Billiga kondomer

Är billiga kondomer lika med dåliga kondomer? Det är något som jag har funderat på mycket, framförallt när jag var yngre. Någonstans läste jag om hur billiga kondomer hade orsakat flera ofrivilliga graviditeter och jag minns att jag var livrädd för att komma över några billiga kondomer med dålig hållbarhet. På min tid vågade man sig inte på att köpa kondomer i någon kiosk eller på apoteket och eftersom det inte fanns något internet så var man tvungen att fixa det på nåt annat sätt. Jag och mina killkompisar brukade rota igenom våra farsors fickor, sängbord, badrumsskåp och överallt där vi trodde att vi kunde hitta kondomer.

Kondomer via langare

Den stora kondomjakten inleddes långt innan vi ens var i närheten av att ha sex med en tjej, men vi ville ju gärna öva så vi skulle verka vana när och om det någon gång blev av. Vi ville vara så förberedda som det bara gick innan första skottet skulle avlossas, om jag säger så. Dessvärre verkade det inte bättre än att våra pappor inte använde särskilt många kondomer så det blev torka på det området och vi försökte då få tag i kondomer på annat sätt, via langare. Det var rätt komiskt att vi var tvungna att köpa kondomer dyrt av ”kondomlangare” på skolan och fritidsgården och samtidigt vara livrädda för att det skulle vara gamla eller dåliga kondomer. Så rädda att jag knappt tror att vi skulle våga använda dom till ett skarpt läge utan bara att ha dom att öva med.

Nutidens kondomer

Tack och lov så är i alla fall just kondomköpet mycket lättare för våra ungdomar i dag. Dom slipper köpa kondomer i hemlighet till överpris för att alls få tag i några. Dessutom tror jag inte att dom behöver oroa sig för billiga kondomer skulle vara synonymt med dålig kvalitet. Jag är lite avundsjuk på dom faktiskt.